Je bekijkt nu Haarverf, het verschil tussen een spoeling en verf

Haarverf, het verschil tussen een spoeling en verf

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Blog

De meeste van ons hebben weleens te maken gehad met verven van het haar, hoewel dit soms misschien niet goed uitpakt. Toch zijn er vandaag de dag onwijs veel mogelijkheden op het gebied van haarverven en blijven we het ook gewoon proberen. Zeg ook eens eerlijk, zo nu en dan een leuk fris kleurtje heeft toch ook wel wat. Echter zijn er wel veel verschillen wat betreft een nieuwe kleur, want je kunt kiezen voor een spoeling maar ook voor een verf. Zijn er verschillen tussen die twee en wat zijn de verschillen dan? Dit is een vraag die veel gesteld wordt, gewoon omdat er niet heel veel over geschreven of over vermeld wordt.

Waarom kleuren we ons haar?

Veel onder ons zijn niet tevreden over de eigen haar kleur, want misschien vind je het wel erg donker of word je al een beetje grijs. Grijs worden we allemaal, alleen gaat dit bij de ene iets sneller dan de ander. Grijs haar wil eigenlijk zeggen, dat het pigment dus je eigen haarkleur daar niet terugkomt. Nu snappen we erg goed dat je misschien nog niet zo heel enthousiast bent over grijze haren. Dan kun je ervoor kiezen een lekker kleurtje te gebruiken, want deze geeft je tenslotte al heel snel een frisse uitstraling. Ga jij graag voor iets anders dan je eigen kleur? Ook dan is kleuren een uitkomst, want hoe leuk is het om af en toe eens te wisselen van look?

Wat doet een spoeling?

We hebben allemaal weleens iets gehoord over een spoeling, maar is dit wel zo verstandig? Het antwoord kunnen we hier vrij eenvoudig op geven, want een spoeling is echt veel beter dan een verf als het gaat om de conditie van je haar. Met een spoeling zul jij je haar niet zo snel beschadigen, omdat deze niet zoveel vervelende stofjes bevat. Toch is er ook een nadeel aan een kleurspoeling, want deze zal namelijk iedere wasbeurt steeds een beetje meer vervagen. Dit laatste kan betekenen dat de kleur die je hebt gekozen misschien een beetje dof wordt. Anderzijds heeft een kleurspoeling een erg groot voordeel, want als je een kleur gekozen hebt waar je uiteindelijk niet zo blij mee bent, dan is dit veel sneller uit je haar. Let wel goed op want extra vaak wassen helpt je de kleur uit het haar te verwijderen. Heb jij een kleur gevonden die perfect bij jou past, dan zou je de volgende ronde wel kunnen verven.

Haarverf gebruiken

Haarverf is in tegenstelling beter als het gaat om de periode dat het blijft zitten, daarnaast zal ook de kleur veel langer mooi blijven. Verf gaat niet zo snel uit je haar, waardoor de verf echt de tijd nodig heeft om uit te groeien. De uitgroei van je haar wordt weer de kleur die je voor het verven ook had, waardoor je het misschien wel bij dient te houden. Zeker als je geen uitgroei wilt, maar daar is nog een extra oplossing. Je zou high of lowlights kunnen overwegen, want deze zorgen ervoor dat de uitgroei die er ontstaat veel minder opvalt.

Let wel goed op

We weten allemaal dat verven een beetje schadelijk kan zijn voor het haar, dit heeft te maken met het stofje waterstofperoxide. Natuurlijk is dit het stofje dat ervoor zorgt dat de kleur ontzettend lang mooi blijft, maar tegelijkertijd dien je hier mee op te passen. Het haar kan namelijk beschadigen, waarbij het bijvoorbeeld zou kunnen uitdrogen. Dit is dan ook een goede reden om een conditioner te gebruiken, maar ook een haarmasker is een goede keuze. Wist je dat je van donker naar blond kunt met enkel verven? Een kleurspoeling kan dit namelijk niet aan. Wanneer je nog niet eerder je haren hebt geverfd, dan is het misschien wel zo handig om een testje te doen. Een allergietest laat namelijk zien of jij wel of niet tegen de stofjes kunt.

Zelf kleuren

Vandaag de dag is het een appeltje eitje naar de drogist te gaan en een kleurtje uit te kiezen. In de meeste gevallen kun je namelijk je eigen haren kleuren, maar twijfel je dan zou je ervoor kunnen kiezen een familielid of goede vriend je te laten helpen. Op deze manier weet je namelijk zeker dat je niet per ongeluk stukjes vergeet. Het is namelijk veel mooier, wanneer je een geheel hebt. Wil jij zelf gaan kleuren dan is het wel belangrijk goed op te letten. De kleuren die weergegeven worden op de verpakking hoeven niet exact hetzelfde te zijn in jouw haar, omdat iedere haartype een ander pigment heeft. Kies dus een frisse kleur heel bewust uit en laat je zo nodig even voorlichten. Wist je dat zelf kleuren vele malen voordeliger is dan bij de kapper?

Een afspraak bij de kapper

Heb jij een afspraak bij de kapper om je haar te knippen, dan zou je binnen diezelfde afspraak misschien wel een leuk kleurtje kunnen laten zetten. Dit kan natuurlijk alleen als de kapper hier op dat moment tijd voor heeft, maar je kunt ook een langere afspraak maken op voorhand. Twijfel niet over de kleuren bij de kapper, want de kapper weet echt wel waar die mee bezig is. Het is misschien wel iets duurder dan zelf aan de slag gaan, maar het resultaat is in de meeste gevallen verbluffend.

Overleg samen

De kapper doet nooit gekke dingen die jij niet wilt en mocht een kleur verkeerd uitpakken, dan zal de kapper de beste oplossing zoeken. Als de kapper zegt dat een kleur heel moeilijk gaat zijn, dan is het wel aannemelijk dat dit ook echt zo gaat zijn. De kapper kent jouw haar het allerbeste, waardoor samen overleggen de best mogelijke manier is voor het kiezen van een lekker fris kleurtje. Misschien wordt het wel tijd om eens lekker uit je comfortzone te kruipen en je haar direct een totaal ander coupe te geven? Welke kleuren spreken jou het meeste aan en durf jij je haren die kleuren te geven?