Je bekijkt nu Deze homeopathische geneesmiddelen helpen je direct

Deze homeopathische geneesmiddelen helpen je direct

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Blog

Je hebt er misschien weleens van gehoord. Homeopatische geneesmiddelen. Niet elke arts is er een voorstander van of zal je direct aangeven dat je deze kunt gebruiken voor een groot aantal kwalen die voorkomen. Wil je meer weten over homeopathie? In dit artikel zorgen wij ervoor dat jij er straks meer over weet.

Wat is homeopathie?

Homeopathie is een alternatieve geneeskunde. Men zegt ook wel dat het een holistische geneeswijze is. Het lichaam staat dan centraal. Het gaat erom dat het lichaam zelf herstellend is. Bij de Homeopathie gaat het erom dat iemand van zijn ziekte of aandoening afkomt door gebruik te maken van homeopathische geneesmiddelen. 

Als het lichaam en de geest niet in de juiste balans zijn, kan iemand ziek worden of krijgt hij klachten en kwalen. Bij homeopathie is het dan het doel om symptomen te onderdrukken en de juiste balans weer terug te krijgen. 

Bij homeopathie is het dan het doel om symptomen te onderdrukken en de juiste balans weer terug te krijgen, maar dan zonder dat er chemische middelen worden gebruikt.

Wat is een homeopathisch geneesmiddel?

Een homeopathisch geneesmiddel is een alternatief geneesmiddel. Men gaat ervan uit dat de mens met behulp van een homeopathisch geneesmiddel een zelfherstellend vermogen heeft. Wanneer we een kleine verkoudheid hebben, kunnen we dit zelf herstellen door voldoende rust en wat aandacht. Wanneer het lichaam verder uit zijn balans is, dan kan het helpen om wat extra’s te gebruiken om weer volledig in balans te komen. 

Wanneer iemand een homeopathisch geneesmiddel gebruikt, dan is dit veilig, mild en onschadelijk voor nieren en lever. De homeopathische geneesmiddelen worden ook wel complexmiddelen genoemd. Dit is een mengsel van verschillende middelen die een eigen werking hebben op een klacht. 

Waar zijn homeopathische geneesmiddelen uit samengesteld?

De grondstoffen van homeopathische geneesmiddelen bestaan over het algemeen uit plantaardige stoffen, mineralen en dierlijke producten. Deze grondstoffen worden sterk verdund. 

Hoe werkt de homeopathie?

Bij de homeopathie gaan ze uit van twee principes. Er kunnen ziekteverschijnselen bestreden worden bij gezonde mensen met middelen die toch verschijnselen kunnen oproepen. Wanneer iemand braakneigingen heeft door een bepaalde stof wordt deze in de homeopathie juist gebruikt voor braken. 

Homeopathische stoffen werken alleen maar beter als deze meer verdund worden en dat ze op een bepaalde manier geschud worden. 

Wat kan homeopathie doen?

De natuurlijke ziekten bij mensen en dieren kunnen behandeld worden met homeopathie. Nu hangt het succes af van een aantal punten. Het belangrijkste daarvan is vitaliteit en een duidelijk symptoombeeld. ER zijn natuurlijk veel meer punten maar een aantal daarvan zijn de volgende:

  • Vitaliteit: Hoe vitaler iemand is, hoe groter de kans op herstel. Door vitaliteit wordt ook de kwaliteit van het afweersysteem bepaald. Kinderen reageren dan ook sneller dan iemand van 80 jaar
  • Een sterk verminderd afweersysteem: Wanneer het afweersysteem sterk verminderd of onderdrukt is, kan het zijn dat de behandeling langer tijd nodig heeft. Er wordt dan eerst een duidelijk homeopathisch beeld verkregen moeten worden
  • Ziektes in het beginstadium: deze kunnen veel beter behandeld worden dan dat er jaren met de aandoening geleefd wordt
  • Langdurig gebruik van reguliere geneesmiddelen: wanneer er al langdurig gebruikgemaakt wordt van reguliere geneesmiddelen kan dit een factor zijn dat gecompliceerd is. Zomaar stoppen met medicatie is geen goede oplossing. Het is wel een idee om reguliere geneesmiddelen te combineren met Homeopathische geneesmiddelen
  • Kwaadaardige ziektes: Wanneer dit aan de orde is kan naast de reguliere behandeling een homeopathische behandeling ondersteuning geven

Hoelang duurt het voor een homeopathisch middel gaat werken?
Wanneer je homeopathische middelen gebruikt kan dit snel helpen. Vooral wanneer er acute klachten zijn kan een middel wat past bij de klachten snel werken. Soms kan dit zelfs al binnen minuten tot uren zijn. Doordat de persoon zich rustiger voelt, valt die persoon ook sneller in slaap. Wanneer een homeopathisch middel niet binnen een dag werkt bij acute klachten dan is het niet de juiste keuze. 

Bijwerkingen bij gebruik van homeopatische middelen!

Wanneer je voor het eerst gaat beginnen met een homeopathisch middel kan het zijn dat er een reactie komt op het geneesmiddel. Zo kunnen de bestaande klachten eerst verergeren. Het kan ook zijn dat oude klachten terugkeren, maar het kan ook zijn dat er nieuwe symptomen ontstaan. Dit kunnen dan reacties van de behandeling zijn en niet eens zo zeer bijwerkingen van het homeopathische middel. De veranderingen gaan meestal samen met verbeteringen van energie maar ook van toename van welbevinden. 

Homeopathie bij dieren

Ook bij dieren kan er gebruikgemaakt worden van homeopathie. Zo wordt het afweersysteem van het dier gestimuleerd. Het is dan zo dat het gehele dier centraal staat en niet alleen het deel van de ziekte. Homeopathische geneesmiddelen worden vaak gebruikt als een natuurlijke prikkel voor het in balans brengen van het systeem. Voor dieren geldt ook dat het van belang is dat er een diagnose gesteld is voor er met homeopathie toegepast wordt. 

Chronische klachten bij dieren

Wanneer een dier chronische klachten heeft, kan dit heel goed aangepakt worden met een homeopathische behandeling. Over het algemeen zijn de behandelingen die dieren ondergaan voor een homeopathische behandeling om huid- en vachtproblemen zoals eczeem, problemen met de blaas, stress, luchtwegaandoeningen, maag- en darmproblemen en problemen met het bewegingsapparaat. 

Dieren en acute klachten

Ook wanneer een dier acute klachten heeft kan dit behandeld worden met homeopathische behandelingen. De acute klachten die er dan bedoeld worden kunnen onder andere een kat die uit de boom gevallen is, een shock na een aanrijding, een koliekaanval bij een paard, hoge koorts bij een konijn zijn. 

Homeopathie bij de veehouderij

In de veehouderij wordt steeds vaker gebruikgemaakt van homeopathie. Omdat er steeds meer antibiotica resistentie voorkomt, is homeopathie een veilig alternatief voor antibioticagebruik bij vee. Er gaan dan ook steeds meer boeren over op homeopathie. Men noemt dit dan ook een fantastische ontwikkeling. De behandelaars van homeopathie zijn regulier opgeleid en zijn aanvullend opgeleid in de homeopathie. Deze dierenartsen zijn vaak aangesloten bij een beroepsvereniging van homeopaten voor dieren.