Je bekijkt nu Haarverzorgingstips: hoe krijg je glanzend en gezond haar?

Haarverzorgingstips: hoe krijg je glanzend en gezond haar?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Blog

Het klinkt misschien een beetje gek, maar als jij je haar er weer gezond en glanzend uit wil laten zien dan zul je hier wel wat energie in moeten stoppen. Je kunt hierbij denken aan het gebruik van de juiste shampoo en conditioner voor je haar, maar daar blijft het niet bij. Het is namelijk ook belangrijk om eens te kijken naar je voeding. Sommige voedingsmiddelen zullen bijdragen aan een gezondere uitstraling van je haar. Hoe krijg jij je haar weer glanzend en gezond? We willen allemaal dat ons haar er mooi uitziet en we willen absoluut geen doffe bos met haar. Toch overkomen velen van ons dit, waardoor het handig is eens te kijken naar wat jij zou kunnen doen om weer te shinen. Wist je dat onze haren haarschubben hebben?

Belangrijke voeding

We weten allemaal wel dat voeding veel met ons lichaam doet, maar dit heeft ook invloed op je haar. Zo is het belangrijk om proteïne en antioxidanten binnen te krijgen, wanneer je dit voldoende krijgt zal je lichaam deze stofjes omzetten in keratine. Door de keratine wordt je haar gemaakt als het ware en door de antioxidanten wordt het haar behoorlijk versterkt. Je vindt dit bijvoorbeeld in bessen, frambozen, bramen en aardbeien. Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen waar dit stofje in te vinden is. Wist je dat koffie, thee en pure chocolade ook antioxidanten bevatten?

Het gebruik van shampoo

Shampoo is van grote invloed op je haar, maar welke kies je dan? Er zijn onwijs veel soorten shampoo op de markt, waardoor het niet eenvoudig lijkt een goede keuze te maken. Het is belangrijk een shampoo te kiezen die voor ieder haartype geschikt is en zo weinig mogelijk nare stoffen bevat. Deze nare stoffen noemen we ook wel chemicaliën. Hoe meer chemicaliën erin zitten des te slechter de shampoo voor je haar is.

Het haar een boost geven

Je kunt je haar een flinke boost geven en wat meer aandacht geven door het gebruik van een conditioner of een haarmasker te gebruiken. Let wel op, deze gebruik je nadat je de shampoo hebt uitgespoeld. Een conditioner of een haarmasker bevat ingrediënten die het haar voeden, waardoor je haar er al snel een stuk beter uit zal gaan zien.

Kies een goede borstel

Het kiezen van een borstel voor je haar is erg belangrijk, dit kan namelijk verschillen per haartype. Er zijn namelijk borstels voor verschillende haartypes, waarbij je kunt denken aan een borstel voor krullen of juist een borstel voor stijl haar. Dan zijn er ook nog borstels met harde en zachte pennen of juist met stevige haren. Kies dus altijd de borstel die aansluit bij jouw haartype.

Bezoek de kapper

Als je een flink bos met haar hebt, zou je denken dat je niet zo vaak naar de kapper hoeft. Toch is het aan te bevelen geregeld een bezoek aan de kapper te brengen, waarbij je kunt denken aan zeker 4 tot 6 maal per jaar. Dit zal er namelijk voor zorgen dat je geen gespleten haarpunten krijgt. Gespleten haarpunten kunnen namelijk de glans van je haar stevig beïnvloeden, dat wil je het liefste voorkomen.

Stijlen of krullen

Zoals we eigenlijk allemaal wel weten is het stijlen of krullen van je haar niet heel goed voor je haar. Toch doen we het massaal tegenwoordig. Maar wist je dat je door het stijlen of krullen met hete stylingapparaten het haar juist uitdroogt? Door de relatief hoge temperatuur kan je het haar gemakkelijk beschadigen. Er is wel een manier om dit te beperken zodat jij je haar wel kunt stijlen of juist kunt krullen. Als je dit van plan bent te doen, dan kun je het beste zorgen voor haarproducten die geschikt zijn voor de hitte. Hiermee kun jij je haar namelijk in bescherming nemen en zorg jij ervoor dat jij je haar niet beschadigt.

Het haar droog föhnen

We föhnen ons haar vaak droog, maar hoe kun je dit het beste doen? Als jij je haar wilt föhnen, dan föhn je altijd in de richting van je haar mee. Als jij dit op de juiste manier doet, dan zul je zien dat je haar mooi glad wordt en een mooie glans krijgt. Pas wel op, dat je de föhn niet te heet zet. Voor het beste resultaat kun je het beste afsluiten met een klein beetje koele lucht.

Wist je dat?

Je zult het misschien niet geloven, maar appelazijn is een wondermiddel voor je haar. Dit zal namelijk bijdragen aan een goede pH- waarde. Wist je dat dit ook nog eens een reinigende werking heeft, waardoor het haar niet aangetast zal worden? Wanneer je gebruik gaat maken van appelazijn, dan zul je zien dat je haar een mooie glans krijgt. Daarnaast zal het haar een aangenaam en zacht gevoel geven. Ben jij van plan appelazijn te gaan gebruiken, zorg er dan wel voor dat je dit pas gebruikt nadat jij je haren hebt gewassen met een shampoo. Het hoeft slechts een minuut in je haar te zitten voor het beste resultaat. Even uitspoelen en je haar krijgt een flinke boost.

Niet te vaak wassen

We denken meestal dat het handig is om het haar iedere dag te wassen, maar niets is minder waar. Het is helemaal niet goed voor je haar om dit dagelijks te wassen. Je kunt het beste je haar tweemaal per week wassen. Als je iedere dag je haar wast, dan zul je zien dat alle natuurlijke ingrediënten uit je haar verdwijnen, maar je kunt daardoor ook de glans verliezen. Met tweemaal per week de haren wassen, zul je zien dat je haar een mooie glans terugkrijgt.

Tot slot

Je kunt zelf heel veel doen aan het laten glanzen van je haar, maar daar staat tegenover dat jij je haren een beetje liefde bezorgt. Gebruik de juiste producten voor je haren en je zult zien dat jij de mooiste haardos kunt hebben. Maak zo min mogelijk gebruik van chemische middelen en je haren zullen binnen de kortste keren mooi glanzen en een gezonde uitstraling hebben.