Je bekijkt nu Deodorant, de oplossing als je niet wilt ruiken

Deodorant, de oplossing als je niet wilt ruiken

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Producten

Als je het hebt over verzorging is toch wel de grootste uitdaging voor een mens om geen lichaamsgeuren rond te spreiden. Hiervoor kun je verschillende middelen inzetten om lekker te blijven ruiken, zelfs als je een hele grote inspanning hebt gedaan als fysiek werk of intensief sporten. Gelukkig kun je tegenwoordig heel veel dingen in de winkel vinden die je kan helpen voorkomen dat je na het zweten een transpiratiegeur zal ruiken. Deze producten kun je dan kopen in de vorm van een deodorant. Maar hoe werkt een deodorant dan precies en welke soorten deodorant zijn er te vinden? 

Hoe werkt een deodorant precies? 

De moderne producten om na het zweten geen transpiratiegeur te kunnen ruiken kunnen op twee verschillende manieren voorkomen dat je na het zweten de transpiratiegeuren niet zult ruiken. De eerste manier is door de zweetproductie tijdelijk te voorkomen. De zweetklieren worden dan geblokkeerd door de deodorant die je dan op dat moment hebt gebruikt.

De tweede manier is door het neutraliseren van bacteriën en geuren die ontstaan zijn. Dit wordt dan gecompenseerd door een meer aangename geur. Dit is wat de werking van deodorant eigenlijk zou moeten zijn.

Het is dan ook verstandig om altijd een deodorant mee te nemen als je ergens heen gaat. Niets is zo beschamend als ergens op visite gaan en dat last hebben van zweten waardoor de transpiratiegeur helemaal om je heen zou gaan hangen. 

Mocht je last hebben van overmatig zweten, dan zou je een daarvoor bestemde deodorant soort moeten kopen. Als je bij de drogist navraag doet over welke soort deodorant het best bij jou past, dan kom je zeker te weten thuis met de juiste deodorant. 

De verschillende soorten zweet

Als je een deodorant gaat kopen dan moet je er eigenlijk wel rekening mee houden dat er twee soorten zweet zijn. Zo heb je het zweet dat gebruikt wordt om ons lichaam te koelen, of het zweet dat je krijgt bij zware inspanning of bij angst. 

De eerste soort zweet zul je vaak niet zo heel erg ruiken doordat deze manier van zweten geen hele sterke geur achter zich laat. Maar de tweede manier daarentegen zal wel heel erg gaan ruiken. En de geuren die daarbij vrijkomen zullen dan niet echt aangenaam zijn voor je neus. 

Het inspanning of angstzweet ontstaat vooral door de productie van zweet door klieren die zich in onze oksels bevinden, in de lies zitten of in de buurt van de tepels. Deze omgevingen zitten vol met een mengsel van eiwitten, vetten en andere chemische geuren. 

Wanneer je bij inspanning of bij angst zweet aan gaat maken komt er een bepaalde stof vrij. Deze stof zorgt voor een soort territoriale afzetting en een waarschuwing in een. Alleen al om die geuren te voorkomen doe je er goed aan om te investeren in een goede deodorant. 

Waarom gebruiken wij deodorant? 

Deodorant is een perfect middel om je oksels lekker fris te houden of even lekker op te frissen. Als je geen last hebt van overmatig zweten dan heb je genoeg aan een deodorant. Naast de normale ingrediënten zit er vaak ook een geurende stof doorheen.

Deze geuren zorgen er dan voor dat de oorzaken van de vervelende geuren aangepakt worden. Het symptoom wordt hiermee bestreden. De oorzaak van okselzweet zal wel blijven bestaan en wordt hiermee dan ook niet aangepakt. 

Als je je zorgen maakt over de geuren die je lichaam kan aanmaken en je weet niet zeker welke deodorant met welke geur je dan zou kunnen gebruiken om deze geuren te voorkomen of uit te schakelen kun je bepaalde geuren eerst thuis uitproberen zodat het niet gaat stinken als het in contact komt met je zweet. 

Welke soorten deodorant zijn er allemaal? 

Op het gebied van deodorant zijn er 3 verschillende soorten te vinden. De deoroller, de deo stick en de deo spray. Als je echt effectieve deodorant wil hebben dan zou je beter niet voor een deospray moeten kiezen. 

Veel deodorants staan erom bekend dat ze de huid nog weleens zouden kunnen irriteren. Als je dit zou willen voorkomen, dan zou je moeten letten op de hoeveelheid metaalzouten die in de deodorant zitten. 

Voor alle deodorant soorten geldt dat ere metaalzouten aanwezig moeten zijn in het product. Zonder deze metaalzouten zal de deodorant zijn werking verliezen en niet in staat zijn om de nare transpiratiegeur en het zweten tegen te gaan. 

Voor wat betreft deze ingrediënten maakt het niet veel uit of je een deo roller of een deo spray kunt gebruiken. Toch denken mensen dat een roller beter is doordat het lekker zacht en crèmig is. Maar dat maakt dus eigenlijk helemaal niet uit, uiteindelijk gaat het om de bestanddelen die in de deodorant zitten die het probleem van het zweten en de transpiratiegeuren oplost.

Het maakt qua zachtheid en mildheid dus helemaal niet uit of je gebruik maakt van een deo spray of een deo roller. Toch is het wel aan te raden een roller of een tube te gebruiken in plaats van een deo spray.

Een van de redenen is dat een deodorant spray minder effectief is als een roller of een stick. Bij een deodorant spray gaat namelijk tijdens het sprayen bijna negentig verloren en komt in de lucht terecht. Slechts tien procent van de deodorant spray zal op de huid terecht komen.

Daarnaast is het ook nog eens zo dat je de deodorant spray ook in kan ademen. Als je in een slecht geventileerde ruimte deodorant op spuit en je doet dat in grote hoeveelheden dan kun je daar gezondheidsproblemen van krijgen.

De hygiëne

Vaak denken mensen dat het hygiënisch is om een deodorant spray te gebruiken. Met een roller loop je het risico dat de bacteriën van de huid in de deodorant roller terecht kunnen komen. Hierover hoef je je niet druk te maken.

In een deodorant roller zitten namelijk stoffen die ervoor zorgen dat de bacteriën die in de deodorant terecht komen gedood worden en niet meer verder zullen leven. Deze kunnen geen schade meer aanrichten.