Je bekijkt nu Wat kan je allemaal met baking soda? En waar kun je het kopen?

Wat kan je allemaal met baking soda? En waar kun je het kopen?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Producten

Een veel gebruikt middel in de keuken bij het laten rijzen van het deeg is baking soda. Dit is niet hetzelfde als bakpoeder of soda, maar heeft wel dezelfde naam. Bakpoeder en baking soda lijken wel op elkaar, maar van beide soorten heeft baking soda een minder sterke werking. Toch kun je baking soda voor meer dingen gebruiken als alleen maar bij het bakken. Maar waar zou je baking soda dan allemaal voor kunnen gebruiken en waar kun je dit wondermiddel dan precies kopen? 

Wat is baking soda?

Baking soda is een poeder dat ervoor zorgt dat je baksels lekker kunnen rijzen. Baking soda is sterker dan bakpoeder. Wanneer baking soda in aanraking komt met zuren wordt er koolstofdioxide geproduceerd. Hierdoor worden de baksels lekker luchtig.  Daarom is het wel belangrijk alleen baking soda te gebruiken in combinatie met zuurhoudende ingrediënten.

Eigenlijk is baking soda hetzelfde als zuiveringszout. Zuiveringszout is zelfs het werkzame bestanddeel van baking soda. Zonder zuiveringszout zou baking soda niet de dingen kunnen doen die het allemaal kan doen. Als je geen baking soda in huis hebt zou je dit ook kunnen vervangen door zuiveringszout. 

Baking soda schoonmaken

Het mooie van baking soda is dat je alles er mee schoon kunt maken. Je zou het kunnen gebruiken als vervanger voor schoonmaakazijn. Je tegels, wasbak, douche en toilet kun je met baking soda schoonmaken. Ook kun je vlekken op de vloer er makkelijk mee weg poetsen.

Als je koffie- en theeaanslag in je kopjes hebt zitten kun je dit ook makkelijk verwijderen. De vieze geurtjes die achterblijven op een snijplank haal je er makkelijk mee weg. Met baking soda in je keukenkastje heb je geen chemische schoonmaakmiddelen meer nodig. 

Baking soda als shampoo

Meng een eetlepel baking soda in water en gebruik deze oplossing als shampoo. Smeer het in je haar en laat het even een paar minuten intrekken. Daarna moet je het onder een warme kraan uitspoelen. Het is echt heel goedkoop en het is ook nog eens milieuvriendelijk als je je haar met baking soda schoonmaken gaat. 

Bloemen en baking soda

Iedereen wordt vrolijk van een mooie stralende bos bloemen op tafel. Als je dan een mooie bos op je tafel hebt staan, dan wil je daar natuurlijk zo lang als maar mogelijk is van genieten. Wanneer je een theelepel met baking soda in de vaas bij de bloemen doet kan dit ervoor zorgen dat de bloemen langer mooi zullen blijven. 

Je kleding wassen met baking soda

Als je je witte was moet doen, dan zou je dat heel goed met baking soda kunnen doen. Als je een paar eetlepels aan het wasmiddel toevoegt dan zullen je witte kledingstukken weer bijna net zo wit worden als het moment waarop je ze hebt gekocht.