Je bekijkt nu Waarom is de ene shampoo duurder dan de andere?

Waarom is de ene shampoo duurder dan de andere?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Producten

Als je shampoo nodig hebt dan kan het weleens voorkomen dat je met een andere soort shampoo thuiskomt dan dat je altijd gewend bent. Dit kan dan zijn omdat je bij de kapper bent geweest en de kapper je een ander soort shampoo heeft geadviseerd, maar het kan ook zijn dat je in de haast gewoon een willekeurige shampoo hebt gekocht. Maar eigenlijk is het best gek dat de prijzen van shampoo zo heel erg van elkaar verschillen. Waar zou dat eigenlijk aan kunnen liggen? 

Goedkope of dure shampoo? 

Als je in je kastje kijkt in de badkamer, wat kom je dan allemaal voor shampoos tegen? Zijn dat dan doorgaans de duurdere shampoos? Of kom je er ook wel goedkopere shampoos tegen? Als je dan shampoo gaat kopen, zijn er dan dingen waar je specifiek op let? Of koop je gewoon een willekeurige shampoo? Heb je je weleens afgevraagd wat het verschil zou kunnen zijn tussen goedkope en duurdere shampoo?  

Waar let je op bij het kiezen van de juiste shampoo? 

Als je gaat kijken naar een goede shampoo, dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Helemaal als je er zeker van wil zijn dat je een goede shampoo koopt zijn dit dingen waar je goed op moet letten. 

Een goede shampoo reinigt het haar zonder dat het de beschermingslaag van het haar aantast. Daarom zou je het best kunnen kiezen voor een shampoo waar geen zeep in verwerkt zit. De zeepresten kunnen de pH-waarde van je haar en huid veranderen en laat dan een witte aanslag achter. 

Als je een goede shampoo wil gaan kopen moet je er wel op letten dat de shampoo pH-neutraal is. Het is alleen wel zo dat niet op iedere shampoo fles de pH-waarde weergegeven wordt. Dit zou je dan zelf moeten testen met een teststrip hiervoor. 

Ook ingrediënten als parfum, oliën of kleurstoffen hebben geen positief effect op de conditie van je haar en huid. Sterker nog deze dingen zouden er juist voor kunnen zorgen dat je hoofdhuid geïrriteerd kan raken.

Hoe weet je welk soort shampoo je nodig hebt voor jouw haar? 

Als je eens in de 1 tot 2 dagen je haar moet wassen, dan kun je toch wel zeggen dat je dan vet haar zou hebben. Je doet er dan ook goed aan om daar de juiste shampoo voor te gaan gebruiken om je haar daarmee goed te kunnen verzorgen en te geven wat je haren nodig hebben. 

Wanneer je je haar minder dan een keer in de week zou hoeven wassen, dan spreek je van droog haar. Als je dat hebt zou je voor de juiste verzorging voor je haar moeten gaan gebruiken. Hiermee kun je je haar weer lekker fris en soepel krijgen.  

Toch is het ook mogelijk dat je een combinatie van vet en droog haar hebt. In dat geval heeft je haar te weinig vocht en is de kans groot dat je hoofdhuid veel te veel olie aanmaakt. Hiervoor moet je ook de juiste aandacht aan je hoofdhuid en haar geven. 

Welke haar verzorgingsproducten kun je het best gebruiken? 

Het klinkt misschien een beetje gek, maar als je last hebt van vet haar kun je eigenlijk beter geen shampoo vet haar gebruiken. Dit is natuurlijk best wel een beetje tegenstrijdig, het is vaak zo dat ze sterk reinigend zijn.

Vaak leidt het gebruik van shampoo vet haar tot nog veel vetter haar dan je eerder al had. Net als bij droog haar kun je dan beter een shampoo droog haar gebruiken. Een shampoo droog haar heeft vaak een mild reinigende werking.

Bij vet haar kun je dus beter geen shampoo vet haar gebruiken en ook geen conditioner. Conditioner zorgt er weer voor dat je haar er slap uit zal gaan zien. Mocht je last hebben van een droge huid, dan kun je het best een beetje olie gebruiken voor de hoofdhuid voordat je je haar gaat wassen met shampoo droog haar. 

Wat is er nog meer belangrijk bij het verzorgen van je haar? 

Bij het verzorgen van je haar is het belangrijk dat je van tevoren weet welk haartype je dan hebt. Dit is belangrijk omdat bij elk haartype een andere verzorging gevraagd wordt. Zo moet je kijken naar de structuur van je haar, is het dik of dun en is het grof of fijn haar dat je hebt? 

Daarnaast moet je weten of je droog of vet haar hebt. De staat van je haar zegt iets over de talg er aangemaakt wordt door je hoofdhuid. Daarnaast kun je ook nog eens steil haar hebben, je kunt een slag in je haar hebben, je kunt krullend haar hebben of je kan kroeshaar hebben. 

Deze haarsoorten vragen dan ook allemaal een verschillende behandeling. Helemaal als je goed gaat kijken naar de combinatie van haar structuur en droog of vet haar komt er best veel bij kijken als je je haar op de juiste manier wil gaan verzorgen. 

Als laatste heb je ook nog elastisch haar of poreus haar. Dit kun je in beide gevallen bijsturen door vocht en proteïnen te gebruiken voor het herstellen van je haar. Dit zijn dan ook weer dingen waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van de juiste verzorgingsproducten voor je haar. 

Alles bij elkaar opgeteld

Nu je alle eigenschappen van je haar te weten bent gekomen is het tijd om daar een optelsom van te maken. Wanneer je deze dingen allemaal naast elkaar legt dan zul je merken dat de puzzel al heel snel in elkaar zal vallen.

De combinatie van alle eigenschappen geven je nu een goed beeld over de verzorging van je haar die nodig is. Mocht je er zelf niet helemaal goed uit komen dan kun je altijd vragen welke verzorgingsproducten je het best zou kunnen gebruiken.

De verschillen in de prijs van de verzorgingsproducten zitten hem in de bestanddelen die je haar nodig heeft om weer gezond te kunnen worden> Daarom kan de ene shampoo wat duurder zijn dan de andere.