Je bekijkt nu Stijlvol en gezond: hoe steunkousen mode en welzijn samenbrengen

Stijlvol en gezond: hoe steunkousen mode en welzijn samenbrengen

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Producten

Steunkousen hebben niet het meest modieuze imago en dat snappen we. Voor een lange tijd waren steunkousen een beetje sullig en werd er weinig moeite gedaan om leuke steunkousen op de markt te brengen. Maar die tijd is gelukkig voorbij. Er zijn tegenwoordig veel leuke opties op het gebied van steunkousen. Je hoeft niet langer met die huidskleurige doorschijnende kousen te gaan, jij kan gewoon met zebraprint steunkousen je gezondheid ondersteunen. En als je denkt dat steunkousen alleen voor ouderen zijn, dan heb je het ook mis. Hoe eerder je begint met het dragen van steunkousen, hoe groter de kans dat jouw benen je hele leven lang mooi en slank blijven. Wat wil je nog meer? 

Waarom zou je steunkousen dragen? 

Het klinkt misschien een beetje gek, sokken dragen voor je gezondheid. Maar geloof maar, dat het dragen van steunkousen ontzettend goed voor je is. Steunkousen helpen om je bloedcirculatie te stimuleren. Dit is heel belangrijk, want door het dragen van steunkousen zorg je dat afvalstoffen makkelijker afgevoerd kunnen worden. Ook zorgen zo’n speciale kousen voor een hoger zuurstofgehalte in je benen, waardoor je je ook nog eens fitter en energieker voelt. Steunkousen helpen tegen spataderen, trombose en overmatig vocht. Met steunkousen zorg jij dat je benen er altijd goed uit blijven zien. Als je zwanger bent, houd je ook vaak meer vocht vast. Steunkousen zijn dan een perfecte oplossing om je circulatie te stimuleren. Als je voor je werk de hele dag achter je bureau zit of juist de hele dag staat, is de kans groot dat dit niet optimaal is voor je bloeddoorstroming. Door steunkousen te dragen zorg je dat je gezond blijft

Hoe draag je steunkousen? 

Als je nu het licht hebt gezien en besluit dat steunkousen dé oplossing zijn voor jou, dan wil je natuurlijk weten waar je moet beginnen. Ten eerste is het belangrijk om de juiste steunkousen te kiezen, dit begint bij de maat. In de meeste gevallen kun je gewoon je schoenmaat aanhouden. Als je een preciezere pasvorm wilt, kun je je been opmeten en aan de hand daarvan bestellen. Kijk ook naar de materialen van de steunkous, in de winter wil je een lekker warme kous en in de zomer heb je liever iets luchtigs. Het allerleukste is natuurlijk de look van de kous. En hierin zijn de opties eindeloos. Ga je voor zebraprint of ben je een echte panter? Speelse streepjes of liever een mooie effen kleur? Het kan allemaal!