Je bekijkt nu Ergonomische oplossingen voor thuiswerken: tips en succes 

Ergonomische oplossingen voor thuiswerken: tips en succes 

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Blog

Steeds meer werkgevers, maar ook werknemers, beginnen de voordelen te zien van vaker thuiswerken. Want door ervoor te kiezen om op een werkplek in of aan huis te werken, kun je van een aantal aantrekkelijke voordelen genieten. Zo kan het zomaar zo zijn dat je ineens veel productiever bent en dus bepaalde taken net even wat makkelijker gedaan krijgt. Maar let er daarnaast ook op dat je investeert in een ergonomische werkplek. Hoe je dit het beste in kunt richten en waar je zoal op moet letten, lees je hier. 

Eerste stap? Het kopen van een ergonomisch bureau en een bijpassende bureaustoel 

Het hebben van een comfortabele en verantwoorde werkhouding is natuurlijk het belangrijkste dat er is. En een ergonomische werkplek draagt daar weer voor een erg groot deel aan bij. Investeer bijvoorbeeld meteen in een ergonomisch bureau en een bijpassende bureaustoel bijvoorbeeld via Ergowerken. Hierdoor kun je beide meubelstukken perfect afstemmen op je lichaamslengte, waardoor het lichaam maximaal wordt ondersteund tijdens het werken. Beide meubelstukken zijn namelijk in lengte te verstellen. En dat zorgt er dus ook weer voor dat iedere werkdag erg comfortabel is bij jou in of aan huis. 

Heb je ook al een keer goed gekeken naar het toetsenbord en de muis? 

Daarnaast is het ook zeker geen overbodige luxe om het toetsenbord en de muis waar je op dit moment mee werkt, een keer goed onder de loep te nemen. Misschien merk je dan dat het ook de hoogste tijd is om dit een keer te gaan vervangen. Want wist je dat er vandaag de dag ook een speciaal ontworpen ergonomisch toetsenbord en een ergonomische muis bestaan? Beide accessoires voor je werkplek zijn helemaal gevormd naar de anatomie van je armen en handen. Werk je daar eenmaal mee, dan wil je eigenlijk nooit meer iets anders. 

Je vermindert mogelijke werkgerelateerde klachten aan het lichaam 

Een ergonomische werkplek is ervoor gemaakt om het lichaam zo veel mogelijk te ontlasten op een werkdag. En dat biedt nu en op de lange termijn alleen nog maar meer voordelen. Zo kunnen mogelijke werkgerelateerde klachten aan het lichaam net even wat beter worden voorkomen. Maar het kan ook zomaar zo zijn dat taken op het werk sneller en beter door je uit kunnen worden gevoerd. Klinkt goed, toch? Wacht daarom niet langer en investeer op korte termijn in je eigen ergonomische werkplek in of aan huis.