Je bekijkt nu Wat verkoopt de drogist in krimpen aan den ijssel?

Wat verkoopt de drogist in krimpen aan den ijssel?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Drogisterijen

Van oorsprong is de drogist een zaak met kruidenierswaren. Men ging hier naartoe voor medicinale kruiden om ziekten te genezen en voor gif ter bestrijding van ongedierte. Later werd het assortiment steeds verder uitgebreid.

Je kunt nu in elke drogisterij terecht voor medicatie die vrij verkocht mag worden zoals pijnstillers, hoestsiroop en medicatie tegen reisziekte. Daarnaast kun je er verzorgingsartikelen kopen zoals douchegel, shampoo en bodylotion, maar ook maandverband en toiletpapier. Bovendien behoren schoonmaakproducten, wasmiddelen en cosmetica tot het vaste assortiment van elke drogist.

Naast de bekende A-merken verkopen veel drogisterijen ook artikelen van hun eigen huismerk. De laatste decennia zijn drogisterijen ook steeds meer producten gaan verkopen die niet standaard tot het assortiment van de drogist behoren. Je kunt hierbij denken aan speelgoed, dvd’s en snoepgoed. Hierdoor verschilt het assortiment per drogist.

Beste drogisterij van Nederland

Er worden jaarlijks onderzoeken onder consumenten gedaan naar de beste drogisterijen in Nederland. Er wordt bij deze onderzoeken gelet op de deskundigheid van het personeel, het assortiment, de kwaliteit van de artikelen, het uiterlijk van de winkel en de sfeer. Etos en DA zijn hierbij diverse keren als beste uit de bus gekomen. Alle drogisterijen in Nederland worden echter goed gewaardeerd door de consument, zowel als het gaat om de prijs als om het assortiment. Met het grote aantal drogisterijen in het straatbeeld is er altijd een drogisterij van kwaliteit in de buurt te vinden.

Welke drogisterijen zijn er?

In Nederland kun je kiezen tussen een aantal drogisterijketens met een landelijke dekking. Zo is er in elke plaats wel een Kruidvat, Etos, DA en Trekpleister te vinden. Sommige drogisterijen voeren de naam van een grote keten, maar zijn in werkelijkheid een franchise onderneming. Je kon voor drogisterijartikelen ook terecht bij de Op=Op Voordeelshop in krimpen aan den ijssel totdat deze in 2019 failliet ging.

Kruidvat krimpen aan den ijssel

De drogisterijketen Kruidvat is een van oorsprong Nederlands bedrijf dat in 1975 werd opgericht. Tot 2002 was het bedrijf in handen van de Kruidvat Holding dat ook de eigenaar was van Trekpleister en ICI Paris XL. Op dit moment is de holding in handen van de A.S. Watson Group. De Kruidvat in krimpen aan den ijssel profileert zich als een voordeeldrogist waarbij je terecht kunt voor een breed assortiment gezondheidsproducten, beautyproducten, schoonmaakartikelen, decoratieve producten en speelgoed. Met ruim 900 winkels in Nederland is er altijd een Kruidvat in de buurt.

Etos krimpen aan den ijssel

De Etos is de oudste drogisterij van Nederland. De geschiedenis van de Etos gaat terug naar 1919 toen het bedrijf werd opgericht als onderdeel van Philips. Een coöperatie van verschillende drogisterijen werd in de jaren zeventig een onderdeel van Ahold Delhaize. De naam Etos verwijst nog altijd naar de vroegere coöperatie: Eendracht Toewijding Overleg en Samenwerking. De Etos krimpen aan den ijssel blinkt uit in haar grote assortiment beauty-artikelen, verzorgingsproducten en gezondheidsproducten, maar je kunt er ook terecht voor branchevreemde producten. Nederland telt ruim 550 Etos winkels.

Drogist in krimpen aan den ijssel. Welke drogisterijen zijn er?

Da drogist krimpen aan den ijssel

De DA drogist vindt haar oorsprong in de Tweede Wereldoorlog toen verschillende drogisterijen gingen samenwerken om te kunnen blijven bestaan in oorlogstijd. De afkorting DA stond in de beginjaren voor Dienende Actie, maar dit werd na de oorlog veranderd in Drogisten Associatie. Op dit moment is de DA drogist een onderdeel van Holland Pharma. De DA drogist krimpen aan den ijssel richt zich in de eerste plaats op de verkoop van verzorgings- en gezondheidsproducten. De DA Luxe filialen hebben zich gespecialiseerd in cosmetica. In Nederland zijn ongeveer 400 winkels die de naam DA dragen.

Trekpleister krimpen aan den ijssel

De Trekpleister werd in 1980 opgericht in Nederland. In de jaren negentig werd de Trekpleister opgenomen in de Kruidvat Holding waardoor het nu net als de Kruidvat een onderdeel is van de A.S. Watson Group. De Trekpleister in krimpen aan den ijssel is een voordelige buurtdrogist met een groot assortiment gezondheidsproducten, verzorgingsproducten en zogenaamde branchevreemde producten zoals speelgoed, snoep den huisdecoratie. Er zijn ruim 200 filialen van Trekpleister te vinden.

Verschil tussen drogist krimpen aan den ijssel en de apotheek

Je kunt zowel bij de drogist in krimpen aan den ijssel als bij de apotheek terecht voor medicatie, toch is er een duidelijk verschil tussen beide verkooppunten. Zo kun je bij de apotheek in krimpen aan den ijssel naast medicatie uit de vrije verkoop ook terecht voor medicatie waar je een recept van een arts voor nodig hebt. Opvallend is echter dat de medicatie zonder recept bij de apotheek veel duurder is dan dezelfde medicatie bij de drogist. Dit geldt zowel voor het huismerk van de drogist in krimpen aan den ijssel als voor de diverse A-merken die beide verkooppunten verkopen. Bovendien heeft de drogist in krimpen aan den ijssel een veel breder assortiment dan de apotheek, omdat de laatste zich meer focust op de verkoop van gezondheidsproducten.

De beste drogist in krimpen aan den ijssel voor medicatie, verzorgingsartikelen en meer

Een goede drogist in krimpen aan den ijssel is zo gevonden. Je hoeft maar even in de winkelstraat te lopen en je hebt zo een drogisterij gevonden. Of je nu op zoek bent naar medicatie zonder recept, verzorgingsproducten of cosmetica: de drogisterij in krimpen aan den ijssel voorziet in al je behoeften.